Älä jää yksin imetyshaasteiden kanssa

Oman äidin maito on useimmiten vauvan luonnollisin ja paras ravinto. Siinä on juuri oikea koostumus eri ikäkausina sekä oikea lämpötila. Se on hygieenistä, aina tarjoiluvalmista, näppärä kuljettaa ja mikä tärkeintä – ihanaa tarjota ja nauttia!

WHO (2021) suosittelee lapsentahtista täysimetystä 6 kk:n ikään saakka. Suomessa täysimetyksen suositus on 4–6 kk:tta, jonka jälkeen voi tarjota lapselle maisteluannoksina kiinteää ruokaa. Osittaista imetystä suositellaan 12 kk. Imetys tai ei on jokaisen perheen henkilökohtainen asia, jossa olen tukemassa.

Jokainen äiti sekä vauva ovat yksilöitä, joten yhteisellä imetystaipaleella voi tarvita tukea ja apua jossain vaiheessa. Toisilla heti aluksi, toisilla vasta myöhemmin. Useimpiin haasteisiin löytyy apu, joten niiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Imetysongelmiin on tärkeää saada apua nopeasti imetyskoulutuksen saaneelta ammattilaiselta. Haasteita voivat olla esimerkiksi huono imuote, kipu imettäessä, vaikeudet löytää hyvä imetysasento, lapsen hidas painonnousu, monikkoimetys, keskosuus, maidonerityksen lisääminen, lisämaidon vähentäminen, rintakumista luopuminen tai rinnalta vieroitus. 

Ohjauskäynnillä seuraan imetystilannetta, kuuntelen kokemuksianne, huolianne ja kysymyksiänne, tarkistan vauvan imuotteen, kielen toiminnan ja suun sisäiset kireydet, samoin kuin kieleen vaikuttavien lihasten toiminnan. Yritetään yhdessä ratkaista mahdolliset haasteet. Mukanasi voi olla myös puoliso tai muu tukihenkilö. Imetysohjaus tapahtuu joko vastaanotolla tai kotonanne.

Tarvittaessa ohjaan teitä eteenpäin esim. korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille. Teen tarvittaessa myös yhteistyötä neuvolasi kanssa, jotta tuen jatkuminen turvataan.

Kieli- tai huulijänteen toimenpiteen jälkeen teen tarvittavat haavakontrollit.

Imetysohjaus

KÄTILÖN TAPAAMINEN

  • 60 min. 68 €
  • 90 min. 100 €
  • 120 min. 120 €

KOTIKÄYNTI: 20€ (+ mahdolliset matkakulut)

MATKAKULUT: 10 km ylittävältä matkalta + 2 €/km. Pidemmät matkat sopimuksen mukaan.

Sunnuntailisä + 20 %.