Älä jää yksin imetyshaasteiden kanssa

Oman äidin maito on useimmiten vauvan luonnollisin ja paras ravinto. Siinä on juuri oikea koostumus eri ikäkausina sekä oikea lämpötila. Se on hygieenistä, aina tarjoiluvalmista, näppärä kuljettaa ja mikä tärkeintä – ihanaa tarjota ja nauttia!

WHO (2021) suosittelee lapsentahtista täysimetystä 6 kk:n ikään saakka. Suomessa täysimetyksen suositus on 4–6 kk:tta, jonka jälkeen voi tarjota lapselle maisteluannoksina kiinteää ruokaa. Osittaista imetystä suositellaan 12 kk. Imetys tai ei on jokaisen perheen henkilökohtainen asia, jossa olen tukemassa.

Jokainen äiti sekä vauva ovat yksilöitä, joten yhteisellä imetystaipaleella voi tarvita tukea ja apua jossain vaiheessa. Toisilla heti aluksi, toisilla vasta myöhemmin. Useimpiin haasteisiin löytyy apu, joten niiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Imetysongelmiin on tärkeää saada apua nopeasti imetyskoulutuksen saaneelta ammattilaiselta. Haasteita voivat olla esimerkiksi huono imuote, kipu imettäessä, vaikeudet löytää hyvä imetysasento, lapsen hidas painonnousu, monikkoimetys, keskosuus, maidonerityksen lisääminen, lisämaidon vähentäminen, rintakumista luopuminen tai rinnalta vieroitus. 

Ohjauskäynnillä seuraan imetystilannetta, kuuntelen kokemuksianne, huolianne ja kysymyksiänne yrittäen auttaa ratkaisemaan mahdolliset haasteet. Mukanasi voi olla myös puoliso tai muu tukihenkilö. Imetysohjaus tapahtuu joko vastaanotolla tai kotonanne.

Tarvittaessa ohjaan teitä eteenpäin (esim. kireä kieli- tai huulijänne, lapsen puolierot tai jäykkyys). Teen tarvittaessa myös yhteistyötä neuvolasi kanssa, jotta tuen jatkuminen turvataan.

Imetysohjaus

KÄTILÖN TAPAAMINEN

  • 60 min. 60 €
  • 90 min. 90 €
  • 120 min. 110 €
  • + 15 € joka 15 min. ylittävältä ajalta

Kotikäynti + 10 €. Matkakulut 10 km ylittävältä matkalta + 2 €/km. Pidemmät matkat sopimuksen mukaan.
Sunnuntailisä + 20 %.