Ylläpidä rauhan ja turvallisuuden tunne

Peloton Synnytys -metodi (Föda Utan Rädsla / Confident Birth) on ruotsalaisen Susanna Helin kehittämä metodi, jonka lähtökohtana on ihmisen psykofyysinen kokonaisuus ja sen vaikutus itse synnytykseen.

Kuinka ylläpitää rauhan ja turvallisuuden tunne niin että pelko, ahdistus ja stressi pysyvät poissa? Metodi antaa tietoa ja ymmärrystä kehon reaktioista ja niiden vaikutuksesta jarruna ja kaasuna synnytyksessä. Metodi sopii niin lääkkeellistä kivunlievitystä toivoville kuin lääkkeettömästi synnyttäville tai sektioon päätyville.

Valmennuksessa opetellaan seuraavien neljän työkalun käyttö ja vaikutus rauhan ja luottamuksen säilyttämiseen koko synnytyksen ajan.

  • hengitys
  • rentoutuminen
  • ääni
  • ajatuksen voima

Synnytyksessä tukihenkilöllä on merkittävä rooli. Hänen tukensa ja turvansa on olennainen osa metodia ja valmennuksessa tätä roolia harjoitellaan käytännön harjoituksin. Valmennuksiin toivotaan siksi aina tukihenkilön mukanaoloa.

Tavoitteena on, että sinä synnyttäjänä uskot ja luotat kehosi kykyyn synnyttää ja että sinä tukihenkilönä luotat synnyttäjään ja tiedät, kuinka parhaiten tukea häntä tällä matkalla. Synnytyskipua en voi poistaa, mutta tarjoan vaihtoehtoisen tavan kohdata se rauhallisemmin, luottavaisemmin ja kokemuksesta voimaantuen.

Tukihenkilö voi olla puoliso, doula, oma äiti/anoppi, sisko tai ystävä, täysi-ikäinen ja mielellään jo synnyttänyt, mikäli nainen.

Peloton synnytys

PELOTON SYNNYTYS -VALMENNUSTEN HINNASTO

  • ryhmässä (n. 4-5 t): 125 € / äiti + tukihenkilö
  • ryhmässä (2 x n. 2,5 t): 125 € / äiti + tukihenkilö
  • henkilökohtainen (n. 4-5 t): 250 € / äiti + tukihenkilö
  • henkilökohtainen (2 x n. 2,5 t) 250 € / äiti + tukihenkilö

Valmennus sisältää tarvittavat wc-tauot ja yhden pidemmän kahvitauon. Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä purtavaa. (Ei koske kotikäyntejä.) Erityisruokavalioita ei ole huomioitu. Omat eväät sallittuja. Ylle kivan pehmeät vaatteet, joissa hyvä tehdä harjoitteet.

KOTIKÄYNTI: 20€ (+ mahdolliset matkakulut)

MATKAKULUT: 10 km ylittävältä matkalta + 2 €/km. Pidemmät matkat sopimuksen mukaan.

Sunnuntailisä + 20 %.